Neden Tavuk?

Günümüzde en çok tüketilen protein kaynaklarından biri tavuktur. Diğer protein kaynaklarına nazaran tavuğun daha çok tüketilmesi şaşırtıcı değil elbette. Çünkü tavuk; lezzeti, besin değeri, satın alınabilirliği ve ve yemek tariflerindeki yaygın kullanımı sayesinde her yaştan insan için vazgeçilmez gıda kaynaklarımızdan birisi

Vücudumuz Tavuğu Seviyor

Yüksek kaliteli, eksiksiz bir proteindir.

  • Kas yapar ve kemikleri güçlendirir.
  • Çeşitli diyetlerle (Akdeniz diyeti, protein diyeti) kilo vermemize imkan sağlar.
  • Magnezyum, potasyum, kolin, B12 vitamini ve demir gibi hayati ihtiyaçlarımızı karşılar.

Beynimiz Tavuğu Seviyor

  • Tavuk, artan serotonin seviyeleriyle bağlantılı bir amino asit olan triptofan içerir. Diğer bir ifadeyle bu, “iyi hissettiren” bir gıdadır.
  • Tavuk B12 vitamini ve kolin içerir. Bu sayede, çocuklarda beyin gelişimine olumlu etkilerde bulunur, yaşlı ve yetişkinlerde ise bilişsel performansın artmasına yardımcı olur.

 

Gezegenimiz Tavuğu Seviyor

  • Tavuk üretimi her zamankinden daha sürdürülebilir.
  • Bugün üretmek için 1965’e göre %75 daha az doğal kaynak gerekiyor.
  • 50 yıl öncesine göre %58 daha az su ve %72 daha az tarım arazi gerektiriyor.

 

Tavuğu Sevmek İçin Daha Fazla Neden

  • Tavuk, her yaştan insanın hoşuna giden bir yemektir.
  • Diğer kümes hayvanları, büyükbaş veya küçükbaş hayvan eti türlerinden daha ekonomiktir.
  • En erişilebilir protein kaynaklarından biridir .
  • Hayat boyunca beslenmede önemli bir rol oynar.