Hakkımızda

Helal ve sağlıklı ürünler sunma amacıyla 1997 yılında kurulan Akdeniz Toros, 2007 yılından beri İstanbul Kurtköy’deki  4500 m2 açık, 2.800 m2 kapalı alana sahip yeni modern tesisinde AKDENİZ TOROS markası ile faaliyetini sürdürmektedir. Ayrıca Adapazarı Kaynarca’daki  73.000 m2 açık 5.400 m2 kapalı alan entegre tesislerinde de kanatlı beyaz et  işlemektedir. Türkiye geneline yayılmış organizasyonu ile, öncelikli tercihi helal ve sağlıklı ürünler olan tüketicilerine hizmet vermektedir.

Akdeniz Toros,  ürünlerini hazırlarken, Kırmızı ve beyaz ette elektrik şoku verilmeden ve İslami ölçülere uygun olarak kesime dikkat eder, bununla birlikte tavuk grubunda, sıcak suda haşlama yapmadan kuru yolum usulü ile ürünlerini hazırlar. Kuru yolum tavuk sektörünün lideri konumunda olan Akdeniz Toros, Türkiye genelindeki  organizasyonu ile kurulduğu bölge insanları için istihdam sağlamayı ve bu sayede erişebilecek katma değeri oluştuğu yerde kullanmayı tercih ederek, tesislerinin olduğu bölgelerin tarımsal gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Vizyon

Helal ve haramlara, emir ve nehiylere dikkat eden dünya Müslümanlarının; tesislerimizde titizlikle işlenmiş % 100 helal ürünlerimize kolayca ulaşmalarını sağlamaktır.

Misyon

Akdeniz Toros,  ürünlerini hazırlarken, kırmızı ve beyaz ette elektrik şoku verilmeden ve İslami ölçülere uygun olarak kesime dikkat eder, bununla birlikte tavuk grubunda, sıcak suda haşlama yapmadan kuru yolum usulü ile ürünlerini hazırlar. Kuru yolum tavuk sektörünün lideri konumunda olan Akdeniz Toros, Türkiye genelindeki  organizasyonu ile kurulduğu bölge insanları için istihdam sağlamayı ve bu sayede erişebilecek katma değeri oluştuğu yerde kullanmayı tercih ederek, tesislerinin olduğu bölgelerin tarımsal gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Öne Çıkan Unsurlar

Akdeniz Toros,  ürünlerini hazırlarken, kırmızı ve beyaz ette elektrik şoku verilmeden ve İslami ölçülere uygun olarak kesime dikkat eder, bununla birlikte tavuk grubunda, sıcak suda haşlama yapmadan kuru yolum usulü ile ürünlerini hazırlar. Kuru yolum tavuk sektörünün lideri konumunda olan Akdeniz Toros, Türkiye genelindeki  organizasyonu ile kurulduğu bölge insanları için istihdam sağlamayı ve bu sayede erişebilecek katma değeri oluştuğu yerde kullanmayı tercih ederek, tesislerinin olduğu bölgelerin tarımsal gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Profesyonel Ekip

Toplam kalite çerçevesinde üretim yaparken, diğer markalardan farklı olarak ürünlerini, %100 helallik ön şartından taviz vermeden, sağlıklı, hijyen, ve son teknolojiden istifade ederek mümkün olan en doğal hali ile üretir. Bunu yaparken,  gerekli insan gücünü  ve hammaddeyi milli kaynaklardan karşılamaya  özen gösterir. Profesyonel ekibiyle her zaman en kaliteli ürün için çalışır.

Helal Politikamız

AKDENİZ TOROS işletmesinin amacı; tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan, ulusal ve uluslararası Gıda Mevzuatları, yasalara ve islam Fıkıhına uygun, yüksek verimlilikte ve tam zamanında, herkesin tüketeceği güvenilir ürünler üretmektir.

Sektörümüzde Helal hassasiyeti  ön planda olan kuruluşumuz, ilk seferde tam ve doğru yapmayı, devamlı daha mükemmeli hedefleyerek tedarikçimizden müşterilerimize ulaşan ürüne kadar olan tüm süreçlerimizi sürekli iyileştirmeyi ve geliştirmeyi kurum kültürü olarak benimsemiştir.

Hedeflerimiz;

  • İslam Fıkıhı’na göre temiz veya hijyenik şartlarda üretim yapmak ve bu niteliği taşıyan hammadde(katkı, ambalaj malzemesi, etiket vs.) kullanmak,
  • Helal ürünleri üretirken İslam Fıkıhı’na fiilen uymak,
  • Gıda tüketiminde helal ve haramın kontrol noktalarını belirlemek ve bu noktalara uyulmasını sağlamak,
  • Helal ürünün reklamını yaparken veya ürün satışı yapılırken helal gıda kurallarını göz önünde bulundurmak,
  • Tüketicilere(iç ve dış müşterilere) helal ürün ve hizmetini sağlamak,
  • Sektörümüzde Helal hassasiyeti  ön planda olan kuruluşumuz, et ve et ürünlerinin üretiminde İslam Fıkıhına uygun üretim yapmayı taahhüt etmiş ve kurum kültürü olarak benimsemiştir.

Kalite ve Gıda Güvenliği Politikamız

GIDA SEKTÖRÜNDEKİ FİRMAMIZIN ANA POLİTİKASI;

HELAL, SAĞLIKLI VE HİJYENİK ÜRÜNLER  ÜRETEREK  İNSAN SAĞLIĞI VE TÜKETİCİ HAKLARINA ÖNEM VERMEKTİR.

BU DOĞRULTUDA EĞİTİLMİŞ PERSONEL VE UYGUN ALT YAPI İLE KALİTE VE HİJYEN BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİNİ , GIDA GÜVENLİĞİNİN HER KADEMEDE ANLAŞILMASINI VE BENİMSENMESİNİ AMAÇ EDİNEREK , BU AMAÇ KAPSAMINDA YASAL KOŞULLARA VE ISO 22000 ŞARTLARINA UYMAYI İLKE EDİNMİŞTİR.

MÜŞTERİ İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİNİ DEĞERLENDİREREK HİZMETİ SUNMAK , MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN SÜREKLİ ÖLÇÜLEREK EN İYİ HİZMET BEKLENTİSİNİ  ZAMANINDA KARŞILAMAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR.

TÜM ÜRETİM ZİNCİRİ  BOYUNCA , TEDARİKÇİLERİMİZDEN MÜŞTERİLERE KADAR  BELİRLENMİŞ VE ÖLÇÜLEBİLİR KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ HEDEFLERİYLE

ETKİN BİR İLETİŞİM OLUŞTURMAKTIR.

KALİTE YÖNETİM VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMLERİ DOĞRULTUSUNDA  YÜRÜTTÜĞÜMÜZ POLİTİKAMIZI, EĞİTTİĞİMİZ PERSONELİMİZİ VE YÖNETTİĞİMİZ PROSESLERİMİZİ HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA BELİRLİ PERİYOTLARDA ÖLÇÜMLEMEK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİREREK BÜYÜMEK TEMEL İLKEMİZDİR.