Sağlıklı Tavuğun Çocuk Gelişimine Faydaları

Çocuklar sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için sağlıklı ve doğru gıdayı, doğru miktarda her zaman yemelidirler. Çocuğunuzun vitamin ve mineral yönünden zengin bir beslenme alışkanlığı kazandığına  emin olmanız gerekir. Bununla birlikte çocuğunuzun yediği gıdanın sağlığı da oldukça önemlidir. Çocukların gelişim süreçlerinde  ihtiyaç duyduğu gıdaların başında protein gelmektedir.

Özellikle tavuk, içerisindeki; magnezyum, potasyum, kolin, demir ve B12 gibi vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Tavuk, protein bakımından zengin ve ulaşılması kolay olduğu için sofralarımızın vazgeçilmezi sayılır. Kas gelişimini olumlu yönde destekler, kemik gelişimine de katkı sağlar. Aynı zamanda içeriğindeki triptofan sayesinde serotonini arttırır,  bu yüzden mutluluk kaynağı da diyebiliriz.

Zararlı Organizmalardan Arındırılmış Sağlıklı Tavuk

Tüm bunlarla birlikte tüketilen gıdanın sağlığı da oldukça önemlidir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların yedikleri gıdadan bir ömür boyu etkileneceği unutumamalıdır.  Eğer sağlıklı ve doğru gıda tüketirlerse, sağlıklı bir gelişim göstermeleri beklenebilir. Bu noktada tüketilen etin, sağlıklı ve iyi bir ortamda yetişmiş, sağlıklı gıdalarla beslenmiş ve sağlıklı şekilde işlenmiş olması da elzemdir.

Akdeniz Toros olarak, tavuklar yumurtadan çıktığı andan itibaren sağlık, helallik ve lezzet unsurlarının her adımda takipçisiyiz. Tavuklarımız, bolluk, bereket ve huzur ortamının tesis edildiği kümeslerde, tamamen bitkisel ürünlerle beslenmektedir. Beslenme aşamalarında sahip olmaları gereken protein ve mineral ihtiyaçlarının sağlıklı ve tam anlamıyla karşılandığından emin oluruz. Gerek doğrudan gerekse yem vasıtasıyla, tavuklarımıza steroid ve hormon gibi sağlığa zarar verecek katkı ve ilaçlar kullanmayız.

Geleceğimizin Teminatı Olan Çocuklarımız İçin Helal Tavuk

Tavuklarımız elektroşok yöntemi kullanılmadan tek tek elle ve besmele ile kesilmektedir. Tavukları helallik, sağlık  ve temizlik açısından sakıncalı haşlama kazanı, yahut buharla tüy yumuşatma işlemlerine tabi tutmadan tüylerinden arındıyoruz.. Akdeniz Toros olarak son teknoloji kuru yolum makinelerimizle %100 kuru yolum işlemi uygulamaktayız.

İşlenmiş et ve tavuk ürünlerimizin hiçbirinde insan sağlığına zarar verecek katkı maddesi kullanmamaktayız.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her adımda sağlıklı ve helal gıdanın takipçisiyiz.

Neden Yerli Hayvan?

Lezzetimizin sırrı yerli hayvan, bitkisel yem ve sağlıklı/helal üretim süreçlerimizdir. Kalitemizi sürdürebilmek adına büyükbaş hayvanlarımızı Kırşehir, Balıkesir gibi ülkemizin nadide güzelliklerine sahip, havası temiz şehirlerimizde bulunan çiftliklerde yetiştirmekteyiz. Bu sayede hayvanlarımızın her adımda sağlıklı ve bitkisel yemle beslendiğinden, sağlıklı koşullarda yetiştirildiğinden emin oluyoruz.